sl en
d
h
m
s

Novice

Mednarodna žirija v sestavi Lovro Japundžić, Jen Kratochvil, Sam Lackey in Poka-Yio je odločila, da veliko nagrado 34. grafičnega bienala Ljubljana prejme Johannes Paul Raether.

Podelila je tudi nagrado za raziskovalno rezidenco, prejel jo je Mario Mu, ki je obenem postal tudi prejemnik nagrade občinstva. Posebno omembo pa je žirija namenila kolektivu BCAA System.

Vsem nagrajencem 34. grafičnega bienala Ljubljana iskreno čestitamo!

Nagrajenci_34_GB

34. grafični bienale Ljubljana, Iskra Delta se je uspešno zaključil. V 72 dneh se je zvrstilo kar 22 dogodkov, podeljene so bile 4 nagrade, pri zamišljanju prihodnosti pa je sodelovalo 57 umetnikov in lepo število govorcev. Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelujočim, kuratorjem, organizatorjem, podpornikom in obiskovalcem.

Bienale, ki smo ga začeli snovati ravno ob začetku pandemije, je bil v izhodišču zamišljen kot produkcijska, predstavitvena in teoretska platforma medžanrskih ustvarjalcev generacije milenijcev in zoomarjev, ki si utirajo svoje lastne poti v podtalju kibernetskega sveta. Razcepitev realnosti in razpad linearne vzročne temporalnosti, ki ju prinašata internet in hiter tehnološki napredek, sta odprla možnost za prejemanje sporočil iz drugih svetov in časovnic, ki so jih umetniki, glasbeniki, kuratorji, pisci, oblikovalci in drugi agenti vpletali v misijo gradnje sveta, snovanja scenarijev prihodnosti in reimaginacije sedanjosti.

Izšel je ISKRA DELTA projektni katalog

𝗙𝗮𝘀𝗰𝗶𝗸𝗲𝗹 𝗜𝗦𝗞𝗥𝗔 𝗗𝗘𝗟𝗧𝗔 sestavljata dve publikaciji v slovenskem in angleškem jeziku.
𝗜𝗦𝗞𝗥𝗔 𝗗𝗘𝗟𝗧𝗔 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝗻𝗶 𝗸𝗮𝘁𝗮𝗹𝗼𝗴 predstavlja projekte, ideje in pristope soustvarjalcev znamke ISKRA DELTA, 𝗠𝗶𝗹𝗲𝗻𝗶𝗷𝘀𝗸𝗶 𝗱𝗼𝘀𝗷𝗲 pa prinaša besedila nekaterih najprodornejših mlajših slovenskih intelektualk in intelektualcev, ki skozi generacijsko perspektivo obračajo uveljavljeni pogled na družbena in politična vprašanja.

Urednici ISKRA DELTA projektnega kataloga sta Tjaša Pogačar in Nevenka Šivavec. Urednik Milenijskega dosjeja je Muanis Sinanović.

Na voljo v MGLC trgovini v Gradu Tivoli.

Foto / Photo: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC. / MGLC Archive.

NIMAŠ IZBIRE: ISKRA DELTA ONBOARDING SOUNDSCAPES [KORPORAVE]

Kot eden najaktivnejših agentov zvočnega oddelka ID si Nimaš Izbire prizadeva pospešiti prelivanje zvočnih teritorijev prihodnosti v naš vsakdan. V okviru svojega poslanstva so zato pripravili tudi digitalno zvočno kompilacijo ISKRA DELTA: Onboarding Soundscapes.

Sodelujoči: Astrosuka, Ascyth, Digitonica, Galen Tipton, Himera, Kristjan Kaluža, Princess Ketamine, msn_gf, Petal Supply, Toiret Status, Torus, umru, Toyota Vangelis, Warrego Valles.

Kompilacijo so uredili: Gabriele Steffe, Tjaša Pogačar in Dorijan Šiško / Naslovnica: Dorijan Šiško / Dodatni mastering: Toyota Vangelis

BIENALE ZA OTROKE

Interaktvni vodnik za otroke in družine

Zemljevid z nalepkami, ki na interaktiven način usmerja naše korake po 34. grafičnem bienalu Ljubljana: ISKRA DELTA, je oblikovala Liara T'soni. Liara je tudi ena od sodelujočih umetnic na bienalu, svoje delo predstavlja na sedežu ISKRA DELTE v Gradu Tivoli.

Zemljevid v slovenskem in angleškem jeziku je na voljo brezplačno; prejmete ga na Info točki bienala v Gradu Tivoli.

ISKRA DELTA NAGRADA OBČINSTVA

Obiskovalci lahko oddajo svoj glas za najboljšega umetnika na ISKRA DELTA: 34. grafični bienale Ljubljana.

GLASUJ

ISKRA DELTA PRISTALA

Iskra Delta je včeraj uspešno lansirala 43 visokotehnoloških umetniških projektov svojih 55 lucidnih sodelavcev, sozarotnikov in agentov na 6 območjih, ki jih je ugrabila za svoje političnoekonomske in umetniške operacije. Pod blagovno znamko 34. grafičnega bienala Ljubljana so na ogled za javnost vse do 21. novembra 2021.